Al sinds 2022 is er flink geklust aan het Studentensportcentrum (SSC). Zo werden het gebouw en vrijwel alle sportfaciliteiten vernieuwd - van de balie, tot de fitness, tot het spinningtheater. Als kers op de taart is sinds deze week nu ook het spiksplinternieuwe sportcafé open. Want naast al dat sporten is het SSC er ook om samen te komen én wat lekkers te eten en te drinken.
Nu kan er echt gekookt worden
Volwaardige keuken mét kok
“Een van de belangrijkste vernieuwingen is dat we nu een professionele keuken hebben”, zegt Joyce Schonenburg, Hospitality Manager SSC. Voorheen was de aanwezige keukenapparatuur namelijk een stuk beperkter. “We hadden bijvoorbeeld wel een frituur, een tosti-ijzer en een oven, maar echte maaltijden konden we niet ter plekke bereiden. Nu kan dat wel, nu kan er echt gekookt worden”, vult Laurens Eliëns aan, Logistiek Manager van het sportcafé. Yanick Sanches, een professionele kok, gaat de sportcafékeuken vanaf nu helemaal onder zijn hoede nemen. “Vrijwel alles wordt nu vers gemaakt en er is veel rekening gehouden met dieetwensen, zoals vegetarische, glutenvrije en halal opties.”
Naast de al bekende items van het oude menu - zoals broodjes, kwark en snacks uit de frituur - zijn er vanaf nu ook heel wat nieuwe dingen te bestellen. Denk aan verse smoothies, eiwitshakes, verse (maaltijd)soepen, gebak van de lokale bakker, salades én warme avondmaaltijden.
Betaalbare avondmaaltijden
“We zagen dat er steeds meer vraag kwam naar warme maaltijden. We kregen zelfs een Cursor-artikel hierover doorgestuurd, dus dit hebben we meteen meegenomen”, aldus Schonenburg. Op dit moment bevat het menu vier warme maaltijden: ‘Roasted Chicken Thigh Tandoori’, ‘Fish Plate’, ‘Roasted Mushroom Lasagne’en een wisselend weekgerecht. Deze zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 16.30 en 21.00 uur te bestellen en kosten tussen de €7,90 en €8,50. Dat maakt het betaalbaar dineren op campus weer een stukje makkelijker.
Om ervoor te zorgen dat het vernieuwde menu aan zou sluiten bij de wensen van de bezoekers, zijn er korte enquetes uitgezet onder SSC-gangers. “Bij de entree van het sportcentrum staat ‘Charlie’, een touch screen scherm waar we zelf vragen in kunnen zetten. Het is een soort digitale ideeënbus”, legt Schonenburg uit. “Zo hebben we bijvoorbeeld gevraagd wat van ons oude menu echt moest terugkomen; daar kwamen vooral de Turkse pizza’s, nacho’s en het broodje zalm uit. En ook de eerste weekmaaltijd hebben we onze bezoekers zelf laten kiezen via Charlie.”
Eerst hadden we binnen zo’n 80 zitplekken en nu zijn dat er dik 150
Dubbel zo veel plek
Omdat het sportcafé een beetje uit haar voegen aan het groeien was, is er bij de verbouwing ook rekening gehouden met meer zitplekken. “Eerst hadden we binnen zo’n 80 zitplekken en nu zijn dat er dik 150”, zegt Schonenburg. Bijna verdubbeld dus. “Dit was ook wel echt nodig. Vooral op vrijdagavond stond het hier helemaal vol, dan viel je echt over alle tassen heen. Dat was echt een probleem aan het worden.” Ook het terras wat bij het sportcafé hoort zal in de toekomst ongeveer verdubbeld worden in capaciteit.
Toegankelijk voor iedereen
Voorheen deelde het SSC en het sportcafé dezelfde ingang. Dit zorgde nogal eens voor moeilijkheden aangezien je een sportabonnement moet hebben om het sportgedeelte in te mogen, terwijl dit niet nodig is om alleen het café te bezoeken. Dat maakte het voor de baliemedewerkers moeilijk om te controleren of er geen mensen zonder sportabonnement vanuit het café naar de sportzalen glipten. “De aparte ingang is een hele grote plus. Het maakt het makkelijker voor de baliemedewerkers, maar ook voor bezoekers van het café.” Vanwege de aparte ingangen zal het vernieuwde terras (wat nog gaat komen) ook niet langer afgebakend zijn, maar kan je meteen een plekje uitzoeken om te zitten.
Schonenburg benadrukt dat het sportcafé er echt voor alle campusgebruikers is. “Er komen hier zoveel mensen voorbij wandelen gedurende de dag. We hopen dat het zo net iets makkelijker is voor iedereen om lekker binnen te komen wandelen voor en kopje koffie, een lunch of gewoon om even te werken.”
Discussie