door

Een klein eerbetoon

28/08/2024

“Waar kan ik het neerzetten?” We horen het hem vaak zeggen: Jan Ketelaars, een rustige collega die met zijn werk het leven van velen in Atlas zonder veel gedoe een stuk makkelijker maakt.

Is er een bestelling binnen? Facilitair medewerker Jan Ketelaars komt hem brengen. Moet er iets geregeld of verplaatst worden? Jan staat al naast je bureau voordat je je Teams gesprek goed en wel hebt afgesloten. Samen met de andere collega’s van Facility Management (FM) zorgt hij ervoor dat alles bij Atlas doordraait en iedereen zijn werk kan doen.

Een uitdaging op de faculteit van Industrial Design is het (redelijk) opgeruimd houden van de squad ruimtes, waar groepen studenten van ID samenwerken aan hun projecten. Een hot item deze dagen: we willen met de onderwijsruimtes weer een frisse start maken met  het begin van het nieuwe semester.

Gelukkig helpen Jan en zijn collega’s om zulke opruimacties te faciliteren. Lijkt simpeler dan het is. Het is voor buitenstaanders moeilijk om te bepalen of iets a) rommel is en weg kan, of b) materiaal is dat gerecycled kan worden, of c) een wetenschappelijk experiment is dat absoluut moet blijven staan waar het staat. Het meeste lijkt a), maar je weet het nooit zeker.

Het is geweldig om een aantal collega’s te hebben die met de nodige humor, maar zeker ook met respect kijken naar de experimenten en projecten van studenten. En een oplossing proberen te vinden voor het gebrek aan opslagruimte, en alle andere praktische problemen die je in het Atlasgebouw soms tegenkomt.

De collega’s van FM hebben een kantoor achter de receptie bij Atlas, maar als je ze nodig hebt, kijk dan ook eens bij de coffee corner op de begane grond. Hun onofficiële flexkantoor in de open ruimte, voor iedereen makkelijk aanspreekbaar. Ik zou daar deze donderdag zeker even gaan kijken. Dan is namelijk de laatste werkdag van Jan Ketelaars. Hij gaat met pensioen. Hij wil daar eigenlijk niet te veel aandacht aan besteden. Maar een klein eerbetoon is wel op zijn plek. Bij deze dan: bedankt Jan!

Annemarie van Malsen is communicatiemedewerker aan de faculteit Industrial Design van de TU/e. Ze schrijft deze column op persoonlijke titel. 

Deel dit artikel