Cantusoverleg faalt
Het kan nog lang duren voordat er een nieuw kabinet is op de TU/e. Gisteravond trok droop verkiezingswinnaar Bouwkunde, doordrenkt van bier, af bij het Cantusoverleg. Een gedroomde TU/e-coalitie met Bedrijfskunde is ver weg volgens lijsttrekker Bouwkunde-decaan Elphi Nelissen: “Er is niet slechts sprake van logistieke problemen.”
“Een farce was het”, briest Cantus-senior en inmiddels opgestapt formateur Bram Kersten: “Alle faculteiten waren uitgenodigd om politieke besluitvorming te bevorderen. In den beginne was er sprake van een vrolijk, zingend overleg, met aandacht voor de Brabantse kenniseconomie middels Guus Meeuwis. Het liep uit de hand toen de opvattingen uiteenliepen over wat te doen met ‘the drunken sailor’.” Dit stichtte een grote vlaag van onvrede: De compromissen van Innovatiewetenschappen werden weggehoond met ‘TeMa is kut’, de belastingverhoging op zeemannen van Bedrijfskunde werd door Elektrotechniek gestigmatiseerd met “Be-drijfs-kun-de, populistisch rechts, populistisch rechts”, en het idee van Industrial Design voor een verplicht zeemansportfolio werd gevetood met “ID, kut idee.”
Hierna was het hek van de dam: De abortus-standpunten van Biomedische Technologie rijmden niet meer met die van Scheikunde en Werktuigbouwkunde, waarna BMT hen van gortige repliek diende: “Alle Japies zijn homo’s!” en “Werk-tuig-bouw is homoseksueel”. Het economische plan van formatieleider bouwkunde werd weggehoond door Technische Natuurkunde: “Drie maal drie is negen, dat weet zelfs een BouwCo niet!” Hierna ontaarde het debat in een primitieve sequentie met het gooien van bier, gieters en liederenbundels.
Het formatiebreekpunt van Bouwkunde -het uit het Bachelor College stappen uit angst voor het omvallen van Technische Natuurkunde- levert Nelissen veel kopzorgen op, maar ze ziet nog een oplossing: “De partijvoorzitter van Wiskunde & Informatica heeft mij beloofd dat ze een nieuw verkiezingsprogramma zullen schrijven dat compatibel is met ons systeem.”
Dit artikel is persiflerend van aard en berust geenszins op de werkelijkheid. Het is slechts gebaseerd op de meligheid van de auteur.
Discussie