Maaltijdbezorger belandt met auto in nieuwe TU/e-vijver

Een maaltijdbezorger is woensdagavond met zijn auto in de Blauwe Loper gereden, de nieuwe vijver op de TU/e-campus. De auto werd snel door een sleepdienst geborgen. De bestuurder, die onbekend was op het terrein, bleef gelukkig ongedeerd.

door
foto Fernando Sanchez

Het ongeval vond afgelopen woensdagavond kort na 19.30 plaats, zo meldt René Denkers van de TU/e-beveiliging aan Cursor. Op beveiligingsbeelden is te zien hoe een auto in de Blauwe Loper rijdt, de langwerpige vijver die recent is aangelegd voor de woontorens Castor en Pollux. De TU/e-beveiliging kreeg een telefonische melding en was snel ter plaatse.

De bestuurder bleek een maaltijdbezorger die niet bekend was op de TU/e-campus. Hij was onderweg naar een van de woontorens toen hij een verkeerde inschatting maakte en in het water belandde. “Hij reed van de ene woontoren naar de andere”, vertelt Denkers. “Op een breder gedeelte had hij een bocht moeten nemen, maar hij reed rechtdoor, kwam in een verboden zone en via een klein afstapje reed hij het water in.”

Ook de politie en brandweer kwamen ter plaatse om te assisteren. De sleepdienst heeft de auto uit de vijver getakeld. De bestuurder, die deze werkdag niet snel zal vergeten, had mogelijk beperkt zicht, waardoor hij de bocht miste. Volgens Denkers zou de plek beter verlicht kunnen worden. “Het mag daar best wat lichter zijn.” Gelukkig bleef de bestuurder ongedeerd, al ging hij wel met een nat pak naar huis, voegde Denkers droogjes (pun intended) toe.

Real Estate

‘De boulevard is verboden gebied voor auto’s met uitzondering van mindervaliden en leveranciers. Dit is met borden aangegeven’, liet Real Estate aan Cursor weten in een schriftelijke reactie. ‘Het gebied voor de laagbouw is alleen voor voetgangers en ligt hoger dan de boulevard. De auto is via de boulevard het voetgangersgebied opgereden, waar tijdelijke dranghekken waren geplaatst om de doorgang te versperren. Het is nog onduidelijk of deze zijn verplaatst. We overwegen nu om betonblokken te plaatsen om toekomstige incidenten te voorkomen.’

Het verlichtingsniveau voldoet overigens aan de vereisten, benadrukt Real Estate. ‘Het lichtniveau op de campus ligt zelfs hoger dan in een reguliere openbare ruimte.’

Deel dit artikel