En hoe is het aan Cornell in Ithaca NY?

Een droom die uitkomt! Ik wilde altijd al een keer in mijn leven naar de Verenigde Staten. Toen ik voor een stage vanuit Biomedical Engineering de kans kreeg om naar Cornell University te gaan, hoefde ik hier zeker geen twee keer over na te denken.

door
foto Madelon Breuker

Aan het begin van mijn master Biomedical Engineering werd er al veel gesproken over waar mensen in het buitenland stage wilden lopen. Ik had zelf nog geen idee, behalve dat ik erg graag naar een plek buiten Europa wilde gaan. Toen ik werd voorgesteld aan professor Butcher en er de mogelijkheid was om in zijn lab aan Cornell te werken, hoefde ik niet verder te zoeken.

Voordat ik vertrok naar Ithaca had ik een kamer geregeld in de Graduate Scientific Fraternity, genaamd Gamma Alpha. Ondanks dat ik in Eindhoven al jaren op mezelf woonde in een studio leek het me juist leuk om in een groot huis met veel andere studenten te zijn. Dit was zeker de juiste keuze voor mij. Het is erg fijn als je gelijk mensen om je heen hebt en makkelijk een paar eerste vrienden kan maken wanneer je naar de andere kant van de wereld reist.

Naast mijn huisgenoten werd ik ook heel goed ontvangen door alle PhD studenten die in het Butcher lab werken. Het lab hier is veel kleinschaliger dan waar ik werkte op de TU/e, waardoor je eigenlijk iedereen wel goed kent, wat het erg leuk maakt. Vrienden maken was dan ook erg gemakkelijk waardoor ik ook veel leuke dingen heb kunnen ervaren in Ithaca. Zo ben ik naar een paar grote lacrossewedstrijden geweest waarbij Cornell het opnam tegen andere Ivy League universiteiten, zoals Yale en Harvard. Maar ik heb ook gewoon in het weekend lekker gebarbecued met vrienden in een park aan een van de Finger Lakes.

De stad zelf draait vooral om Cornell, maar zo lang je van natuur houdt, wandelen en wilde dieren bekijken is er genoeg te doen hier in Ithaca. Ik woon bovenaan de Cascadilla Gorge en er zijn een heleboel watervallen te bewonderen op loopafstand. Daarnaast zijn twee populaire uitstapjes onder de studenten met de bus richting Niagara Falls (daar is de hoofdfoto gemaakt) en New York City, heel verschillend van elkaar maar beide erg leuk om te bezoeken.

Ondanks dat het op sommige momenten best lastig is om vijf maanden ver weg van familie en vrienden te zijn, raad ik iedereen aan om dit te doen. Het is een ontzettend mooie ervaring en je krijgt er zoveel mooie herinneringen voor terug!

Deel dit artikel