En hoe was het in València?
València: de stad van Las Fallas, het grootste straatfeest van Europa, waar het nog steeds normaal is om met één en twee cent te betalen en de stad waar zich het Oceanogràfic bevindt, het grootste aquarium van Europa. Maar bovenal is València natuurlijk de stad van het oorspronkelijk Valenciaanse en befaamde paellagerecht.
Afgelopen semester heb ik stage gelopen aan de Universitat Politècnica de València (UPV) bij het Agricultural Robotics Laboratory (ARL). De keuze voor deze universiteit berustte op het feit dat het een van de beste universiteiten van Spanje is, en het initiële contact met m'n begeleider in Spanje erg soepel verliep. Verder ging mijn voorkeur uit naar een middelgrote stad aan de kust met een solide openbaar vervoersnetwerk.
Gedurende mijn stage heb ik een computer-vision-gerelateerde opdracht uitgevoerd, waarbij ik een algoritme heb geïmplementeerd om citrus- en kakifruit in boomgaarden te detecteren. De stage was erg interessant en leerzaam vanwege het zowel theoretische als praktische karakter, waarbij het werk varieerde van het vergaren van de eigen data in de boomgaarden tot het schrijven van de eigen software. Meer informatie over het Agricultural Robotics Laboratory kan hier gevonden worden.
Het was in het begin nog onduidelijk of mijn stage vanwege de coronasituatie door kon gaan, maar toen ik groen licht kreeg van beide universiteiten heb ik na een lange zoektocht een kamer kunnen vinden op nog geen tien minuten van de universiteit af. De medewerkers van het departement vormden een erg open en sociale groep, die elke werkdag rond half elf een koffiepauze inlaste om even bij te kletsen. Tijdens deze pauzes kreeg ik veel tips van collega's om bepaalde plekken in Spanje te bezoeken.
Verder kan ik beamen dat València zeker een échte Erasmusstad is, omdat er veel organisaties zijn die dagtrips, weekendtrips en andere evenementen organiseren voor Erasmusstudenten. Hierdoor is het makkelijk om andere Erasmusstudenten te leren kennen. Zo ben ik bijvoorbeeld naar Alicante, Calpe, Benidorm, Altea, Peñiscola, Toledo en Madrid geweest.
Om toch een beetje te integreren in de Spaanse cultuur trainde ik mee met een lokale zaalvoetbalteam, waarvan de trainer zelf in het nationale zaalvoetbalteam van Spanje had gespeeld. De trainingen vonden buiten plaats vanwege de zachte winters (in december was het nog boven de twintig graden!) en de lage hoeveelheid neerslag gedurende het jaar. Daarnaast deed ik mee aan een zeven tegen zeven veldvoetbalcompetitie die georganiseerd werd door de universiteit. Verder had de universiteit ook een sportcentrum op de campus met onder andere een fitnessruimte en een zwembad, waar ik regelmatig te vinden was. Aan sportfaciliteiten om in beweging te blijven was dus geen gebrek in València.
Tot slot is het buitenlandse avontuur vooral een aanrader voor studenten die nog thuiswonend zijn, vanwege de enorme persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt wanneer je voor de eerste keer op jezelf gaat wonen. Daarom ben ik erg blij dat ik toch de keuze heb gemaakt om in het buitenland mijn stage te doen, ondanks de onzekerheid door corona. Ik had vooraf nooit gedacht dat València zo'n geweldige stad zou zijn waar zoveel te beleven is. Het was een onvergetelijke ervaring waarbij ik een aantal schitterende plekken heb bezocht en geweldige mensen heb leren kennen.
- All the people I've met were truly a vital light in a time of great uncertainty.
Hasta luego
Ga jij ook naar het buitenland of ken je iemand die plannen heeft voor een exchange periode of stage? Graag horen wij ook jouw verhaal! Mail ons en we nemen contact met je op.
Discussie