Eindelijk wonen bóven de AOR
Zeer serieus geïnteresseerd en hopend op een plekje in de toekomstige woonflat zijn de gasten op de pre-sale bijeenkomst donderdagavond, georganiseerd door de ontwikkelaars van de BunkerToren. De meesten kennen de Bunker beter van de buitenkant dan van binnen. Een enkeling was wel eens in de Algemene OntmoetingsRuimte, maar het is niet uit nostalgische overwegingen dat zij hier willen wonen. Het gaat ze om de locatie, de moderne uitstraling en de aandacht voor duurzaamheid.
In de Lichttoren krijgen de belangstellenden een hapje, een drankje, een praatje van de architect en –heel slim- het predicaat VIP. Dat betekent dat zij in september, wanneer de verkoop van de appartementen in de BunkerToren officieel van start gaat, voorrang hebben op mensen die dan pas interesse tonen. Er zullen 85 woningen te koop zijn (en 127 te huur) in de 32 verdiepingen tellende flat. In de benedenetage komen kantoren, daaronder een parkeergarage en op de eerste verdieping een grand café.
“Het wordt een ranke toren die ín de iconische Bunker oprijst, als entree van de stad”, zegt architect Nanne de Ru van Powerhouse Company. “Het materiaal is natuursteen met wel dezelfde kleur als beton, maar met betere eigenschappen om vies worden te voorkomen. De nieuwe toren krijgt dezelfde stoere, stevige uitstraling als architect Maaskant de Bunker gaf.” Wat de ontwikkelaars Being Development en RED Company betreft wordt de BunkerToren hét nieuwe icoon voor Eindhoven.
Aspirant-koper Julian van Dijken (32) houdt de huizenmarkt al jaren in de gaten. Hij zoekt een appartement met een industriële look. “Op Strijp-S staan ook mooie gebouwen, maar dat is vooral huur, of pas te koop na een aantal jaren huren. Ik verwacht dat deze BunkerToren snel uitverkocht zal raken.” Van Dijken groeide op bij de Karpendonkse Plas en fietste ontelbare malen over het TU/e-terrein. Maar in de Bunker kwam hij niet vaker dan eenmaal, halverwege de jaren negentig. “Ik heb ooit in de mensa gegeten. Toen was ik nog een kleine jongen en ging ik mee met een neef.”
Gezinnetje beginnen
De ligging van de BunkerToren is voor de meeste gegadigden de belangrijkste trekker. Ook voor Hugo van Deurssen. “Het ligt perfect bij het centrum én bij uitvalswegen. Maar het ligt ook tussen de geboorteplekken van mij en mijn vriendin in: Deurne en Bergeijk. Ik vind het fijn om nu in de stad te wonen, er is altijd wat te doen.” Hij hoopt met een koopwoning uiteindelijk goedkoper uit te zijn dan met zijn huidige huurappartement op Strijp S. “Dat is een moderne flat van 100 vierkante meter. Ik betaal er 1200 euro huur voor, kaal. Ik zou in de BunkerToren willen kopen als ik er wat oppervlakte betreft niet op achteruit ga en als er een balkon bij is. Dan is een flat in de stad geweldig voor deze levensfase. Ze noemen ons young professionals. Ja, ik zit nu in mijn tweede baan.” Later wil Van Deurssen graag terug naar een dorp als Bergeijk. “Iets zonder verkeerslichten graag. Maar voor die tijd zou ik in de BunkerToren wel met mijn vriendin een gezinnetje willen starten.”
Discussie