En hoe is het in Delhi?

Ik moet eerlijk toegeven, India klonk voor mij niet perse aantrekkelijk. Het land, de cultuur en het klimaat staan allen in zwaar contrast met mijn persoonlijkheid. Maar toen deze afstudeeropdracht eenmaal onder mijn neus geschoven werd, kon ik deze kans niet laten liggen.

door

Mijn afstudeeropdracht gaat over het gezonder maken van regeringsscholen in Delhi op een duurzame manier. De luchtkwaliteit in verschillende Indiase steden is uitermate slecht en dit kan al snel leiden tot chronische longaandoeningen, in het bijzonder bij kinderen. Ik werk hierbij samen met mijn afstudeerbedrijf BBA binnenmilieu bv en Santrupti engineers pvt ltd.  Deze opdracht biedt mij de kans om een stukje van het echte India te ontdekken. En ik kan jullie vertellen, ik word hier met open armen ontvangen door de locals.

Rust en orde zijn hier ver te zoeken. Vervolgens is het heel moeilijk om alles goed geregeld te krijgen voor mijn veldwerk. Zo gaat er een hoop papierwerk aan vooraf, waarna je vervolgens alsnog buitengesloten kunt worden doordat de regering plotseling al hun scholen voor buitenstaanders afsluit.

Tussendoor snoep ik wat mee van de toeristische aangelegenheden. Zo ook in de maand oktober, waarin allerlei festiviteiten plaatsvonden om de verschillende hindoegoden te vereren. Wisten jullie dat India uiteenlopende regio’s kent met ieder hun eigen taal en cultuur? De laatste twee weken in India had ik gereserveerd om eens echt de toerist uit te hangen en een stukje buiten Delhi te ontdekken.

De kunst van het ontdekken van het echte India: laat je niet te veel meevoeren door die zogenaamde cultuurshock waar iedereen het constant naar refereert. Ja er is veel chaos, getoeter, armoede, gebrek aan hygiëne, et cetera. Maar India biedt zo veel meer! Binnen deze maatschappij raken grootste ontwikkelingen steeds vaker in een stroomversnelling. Om deze te zien dien je jezelf mee te laten voeren met de gang van zaken ter plaatse. Zo ontmoette ik een nieuwe generatie die naar mijn idee de toekomst van India gaat maken. De generatie die zelf kansen wil creëren in plaats van zijn lot laat bepalen door familie en geloof alleen.

Deel dit artikel