- Student
- 27/09/2016
TU/e sluit lustrumjaar af met studentengala
Een lustrumjaar zonder gala? Dat kan toch eigenlijk niet, vond een groep Werktuigbouwkundestudenten. Medestanders bleken vlot gevonden, onder andere bij het College van Bestuur, waarna de studenten groen licht kregen om het slotfeest op poten te zetten. Vrijdag 16 december wordt het lustrumjaar in een chique setting afgesloten.
Studentenfeesten zijn er in Eindhoven genoeg, vertelt Rogier de Rijk, voorzitter van de zevenkoppige organiserende commissie. Helaas trekken ze vaak dezelfde mensen, is zijn ervaring - vooral studenten die actief zijn in het verenigingsleven.
Al brainstormend ontstond afgelopen voorjaar het plan om iets groters op te tuigen, een gala vergelijkbaar met dat van voorgaande TU/e-lustrumjaren, zoals in 2011 in het stadhuis en 2006 in het Klokgebouw. “Daarna zijn we gaan lobbyen.”
Vertegenwoordigers van de verschillende verenigingskoepels waren volgens De Rijk al gauw enthousiast - evenals de TU/e-lustrumcommissie die eerder onder andere het driedaagse festival Dream & Dare optuigde. Ook op bestuurlijk niveau bleek men wel te porren voor het geopperde slotfeest. “Het is gewoon een mooie traditie om je lustrum chique te vieren met alle studenten.”
Al teveel wil masterstudent De Rijk daar nu trouwens nog niet over kwijt. Op 17 oktober start de promotie voor het gala en wordt er meer bekendgemaakt over bijvoorbeeld de locatie, het programma en de kaartverkoop. “Maar we hopen dat studenten 16 december alvast willen vrijhouden in hun agenda’s.”
Voor wie de zorgvuldig opgetrokken nevelen niet goed trekt en acuut lichte voorbereidingsstress voelt opkomen: white tie is straks de dresscode. De dames komen daar vast prima zélf uit, stelt De Rijk lachend; voor heren zonder rokkostuum worden pas- en koopdagen ingepland. “Maar over een net pak doen we bij de entree ook niet moeilijk.” Voor de gala-gangers met twee linkerbenen komen er danslessen.
De organisatie mikt vooralsnog op zo’n vijftienhonderd studenten en promovendi. Ook internationals aan de universiteit, die zich volgens De Rijk doorgaans toch wat minder gauw op studentenfeesten in de stad laten zien, worden nadrukkelijk uitgenodigd. De voertaal op en rond het evenement is Engels.
Discussie