Auditorium decor voor lustrumgala
Het eigen Auditorium vormt op 16 december het decor voor het lustrumgala van de zestigjarige TU/e. Waar eerder werd uitgeweken naar een kasteel, het Klokgebouw of stadhuis, koos de organisatie nu bewust voor deze plek op eigen terrein, “een locatie die je als student heel goed kent, maar niet op díe manier”.
“Vroeger” waren er nog wel eens flinke feesten in het Auditorium, weet Rogier de Rijk - vanuit de overlevering trouwens, “want ik ben zelf zesdejaars en heb daar nog nooit een groot feest meegemaakt. Maar ik heb er goede verhalen over gehoord”.
De meeste studenten zullen er vooral hun boterhammetjes en broodnodige doses cafeïne consumeren en in het Auditorium niet direct het ultieme galadecor zien. Maar als ze het lustrumgala bezoeken, zullen ze verrast worden, verzekert De Rijk. Hij noemt het onder meer een plus dat het één grote zaal betreft (de hal voor de Blauwe Zaal): “Iedereen is altijd in dezelfde ruimte”. Ook de balkons aan weerszijden worden voor het gala gebruikt; deze gaan fungeren als loungeruimten waar gasten even rustig een biertje kunnen drinken, maar intussen zicht op het feest houden.
Een extern bedrijf dat ook het licht en geluid voor zijn rekening neemt, zorgt ervoor dat het Auditorium “wordt omgetoverd tot een waardige galalocatie”. Het plan is verder dat aan de balkons banieren komen hangen met daarop de beeldmerken van verschillende studenten- en studieverenigingen. Elke club kan voor een paar tientjes zo’n banier met logo kopen. Winst maakt de organisatie daar niet op, verzekert De Rijk. “Het gaat er puur om een sfeer te creëren dat dit óns feest is, óns gala - met alle verenigingen samen.”
Vijftienhonderd entreekaarten gaan er volgende week maandag, 24 oktober, in eerste instantie in de verkoop. Vandaag begint de organisatie met de promotie van het evenement, vooral via posters, de site en Facebook. De Rijk heeft goede hoop dat alle kaarten snel verkocht zullen zijn. “Als we merken dat veel studenten geen kaartje hebben kunnen bemachtigen, kunnen we wellicht overleggen met de brandweer of er nog wat méér mensen in mogen. In dat geval kunnen we misschien ook andere ruimtes in het Auditorium erbij betrekken.”
De avond kent geen heel grote namen qua muzikale acts. Niet de artiesten, maar de gásten maken het feest”, stelt De Rijk: “Het gaat om de sfeer en om het samenzijn”. Dat neemt niet weg dat er volgens hem volop goede muziek zal zijn, van onder andere disco-funkband Mr. Nice en de Hermes House Band. De galaorganisatie is daarnaast nog in overleg met enkele studentenbands uit eigen huis.
Eindtijd
Galagasten zijn op 16 december welkom vanaf 20.00 uur; het feest gaat in elk geval door tot twee uur ’s nachts. Een latere eindtijd staat op het wensenlijstje, maar is volgens De Rijk nog onderwerp van gesprek met onder andere de gemeente.
Kaarten voor het gala (inclusief entree, bier, wijn, fris en hapjes) kosten veertig euro per persoon. Het feest is in eerste instantie bedoeld voor eigen studenten en promovendi van de universiteit; studenten kunnen ieder twee kaartjes kopen via hun student.tue.nl-account, promovendi mogen de organisatie mailen. Elke gast mag dus wel een introducé meebrengen, ook van buiten de TU/e. Vanwege de alcoholwetgeving is de minimumleeftijd voor het gala achttien jaar, maar De Rijk verwacht dat er in december nog maar weinig studenten onder die leeftijdsgrens zullen zijn.
De al eerder genoemde dresscode ‘white tie’ kreeg intussen een twist met ‘white tie with a touch of dare’, aanhakend op het lustrumthema van de zestigjarige TU/e. Hoe gasten dit invullen (“voor mijn part met bloemenschoenen of een gekke corsage”), mogen ze volgens De Rijk helemaal zelf weten.
In de aanloop naar het gala komen er twee pasdagen (op 29 november en 1 december) voor heren die een rokkostuum willen aanschaffen. Ook worden nog danslessen gepland voor wie écht goed beslagen ten gala-ijs wil komen.
Discussie