STORM vertrekt zondag voor tachtigdaagse wereldreis
De wereld laten zien waartoe elektrisch vervoer in staat is. Met dat doel gaat STORM Eindhoven in tachtig dagen de wereld rond op zijn zelfgebouwde elektrische motoren. Komende zondag, 14 augustus, vertrekt het 23-koppige TU/e-team vanuit het centrum van Eindhoven voor hun STORM World Tour.
26.000 kilometer in 80 dagen. Na twee jaar voorbereiding beginnen de studenten van STORM Eindhoven aan deze ultieme uitdaging. De gehele route is tot op de dag uitgestippeld en verkend. De reis voert over het noordelijk halfrond, beginnend in Europa en via Centraal-Azië en Noord-Amerika weer eindigend in Eindhoven op 2 november.
Het team zal rijden op twee elektrische toermotoren die in hun ogen het toonbeeld zijn van hoe elektrisch vervoer zou moeten zijn: stil, efficiënt en met voldoende actieradius. De motoren hebben een topsnelheid van 160 kilometer per uur en kunnen 380 kilometer rijden zonder opladen, dankzij het door de studenten zelf ontworpen batterijpakket. De batterijen (24 losse cartridges en goed voor maximaal 28,5 kWh aan energie) kunnen bovendien binnen zeven minuten worden vervangen door een volgeladen batterijenpakket.
Elke dag worden de batterijen van de motoren opgeladen via het lokale elektriciteitsnet, bij bedrijven, universiteiten of mensen thuis. Ze vormen met elkaar het zogeheten ‘STORM Grid’. Ook neemt het team deel aan talloze lokale evenementen gedurende de reis. Zo hoopt het team de wereld te overtuigen van de potentie van elektrische mobiliteit.
De kick-off van de STORM World Tour is op zondag 14 augustus. Vanaf het 18 Septemberplein, middenin het centrum van Eindhoven, zal het team wegrijden tijdens een evenement met onder andere muziek en presentaties van ambassadeurs Jan Peter Balkenende en tv-presentator Rick Nieman. Het programma begint om half twaalf 's ochtends.
De STORM World Tour is live te volgen via een dashboard op de website van het team en via social media (#storm80days). Het team doet verslag van zijn reis in de vorm van blogs, vlogs, foto’s en bijna dagelijkse video-updates.
Bron: Persteam TU/e
Discussie