- Student
- 26/04/2016
En hoe is het in Singapore?
In Singapore studeren? Wat moest ik wel niet denken. Elke dag boven de 30 graden én dan die overdreven regels en boetes. Toch studeer ik inmiddels al bijna vier maanden in de ‘leeuwenstad’ en ga ik over twee weken dit kleine eiland alweer verlaten. Ik heb geweldig veel mensen ontmoet, ik ben keer op keer verbaasd én ben dit kleine eilandje op zijn eigen manier gaan waarderen. Eén ding weet ik zeker: Singapore zal een blijvende indruk bij me achterlaten.
Dat de National University of Singapore, ofwel de NUS, haar onderwijssysteem van de Amerikaanse universities en colleges heeft afgeleid, wordt wel duidelijk als je voor het eerst voet zet op de NUS-campus. De campus is een stad op zichzelf, je kunt er alles vinden en hoeft er in principe nooit weg. De enorme campus herbergt meer dan zesduizend studenten, en wordt bediend door verschillende interne buslijnen om van en naar plekken op de campus te komen. Even van het MetaForum naar het Auditorium lopen voor een college is er dan ook niet bij.
Singapore zelf is een ‘on-Aziatisch’ land in Azië: gestructureerd, efficiënt en een echte kenniseconomie. Helaas is dit eiland, dat het hoogste percentage miljonairs van de bevolking heeft, om die reden dan ook erg duur. Een biertje in een van de kroegen of vele ‘rooftops’ zet je snel vele euro’s terug. Hoogtepunt was het betalen van maar liefst 18 euro voor een biertje in Marina Bay Sands, gelukkig was het uitzicht het wel waard!
Singapore is een ideale uitvalsbasis om Zuidoost-Azië te zien, en aangezien die landen veelal goedkoper zijn dan Singapore is de motivatie om weekenden weg te gaan enorm! Dit was dan ook een van de redenen om hier te gaan studeren. We hebben inmiddels al aardig wat uitstapjes gemaakt naar onder meer Kuala Lumpur, Bangkok, Ho Chi Minh City en Bali. Over twee weken is mijn semester afgelopen en ga ik nog twee maanden door Azië reizen. Doel: mijn paspoort helemaal vol krijgen!
Discussie